Your browser is not supported. Please use IE 8 or above.

BNI-Vlaanderen

Local Business - Global Network ®

Ervaringen verteld door leden van BNI in Vlaanderen

Wim Cosemans, BNI Hasselt Capital, lid sinds 11/03/2014


De spreuk van BNI ''Geven loont'' werkt echt. Zoals tijdens de opleiding wordt vermeld, het eerste jaar geduld hebben, en daarna
begint het te lopen, klopt volledig. Ook al onze aankopen zijn zeer goed en correct verlopen.

Maar BNI is ook meer. Ik heb nieuwe kameraden gemaakt, want BNI Hasselt Capital is een super groep.
En zelfs de 10 minuten presentates werken. Dankzij mijn laatste presentatie heb ik een luxe communiefeest verkocht, dankzij een bezoeker die ons onthouden had. Conclusie: BNI werkt!

Wim Cosemans, Trimalchio Catering BVBA, www.trimalchio.be

Rik Moens, BNI West-Limburg, lid sinds 24/05/2014

Bij BNI kun je zaken doen! Ondernemers zijn niet gewoon om wekelijks te netwerken en vaak al helemaal niet om dat ’s ochtends vroeg te doen. En toch is het door dit concept dat je je onderneming kunt doen groeien. BNI helpt je AAN je bedrijf te werken: door wekelijks een goede zoekvraag te formuleren, denk je na over je bedrijfsstrategie. Door regelmatig naar opleidingen, workshops en andere chapters te gaan, vergroot je je netwerk. Alles samen maakt dat je AAN je bedrijf werkt om het te doen groeien. Bovendien vind je voor elk probleem dat je op je weg tegenkomt vast en zeker een specialist binnen BNI die je ermee kan helpen. Vertrouwen in mekaar bouw je uiteraard niet op korte termijn op. Het vraagt wat tijd om mekaar beter te leren kennen en te vertrouwen. En eens je het vertrouwen hebt van BNI leden, beveel je mekaar blindelings aan in je netwerk! Ik heb een schitterende partner gevonden bij BNI! We vullen mekaar perfect aan en bouwen nu samen onze bedrijven verder uit! Hij woont thuis om de hoek, maar ik had hem nooit zo goed leren kennen zonder BNI!

 

Rik Moens, Cherrytale Conent Marketing, www.cherrytale.beAnneke Vansteenkiste, BNI Gent Artevelde, lid sinds 16/10/2013

Ik ben méér dan overtuigd dat BNI me helpt, niet enkel bij het genereren van extra omzet, maar ook op vlak van persoonlijke ontwikkeling.
En dan mag ik zeker niet vergeten dat ik een heel pak toffe mensen heb ontmoet dankzij BNI.
Ik blijf fan en ik heb mijn baas ook overtuigd nu om mijn lidmaatschap te betalen en misschien wel nog dat van andere collega accountmanagers.

Anneke Vansteenkiste, Monster.be, www.monster.be


Nadine Raes, BNI Oost Brabant, lid sinds 06/10/2013

BNI is een verrijking, niet alleen met betreking tot business opportuniteiten, maar eveneens op vlak van netwerkuitbreiding en persoonlijke ontwikkeling. Het heeft me doen beseffen dat mijn eigen netwerk groter is dan ik oorspronkelijk dacht en dat ik soms meer mensen kan helpen door actief in mijn netwerk te kijken. Essentieel om BNI te laten werken is dat men werkt op basis van vertrouwen, dat men actief deelneemt met de ingesteldheid “eerst geven” - waardoor men zal krijgen – en dat men de principes van BNI onderschrijft. De mogelijkheid om trainingen te volgen is een extra pluspunt, om je professioneel te leren profileren èn om nieuwe contacten te leggen buiten de eigen chapter.

Wie voor BNI open staat, kan er alleen maar bij winnen.

Nadine Raes, Aqis - Training-coaching, www.aqis.eu


Stijn Van Der Meulen, BNI Leuven Artois, lid sinds 11/01/2013

Ik ben Stijn, lid van Bni Leuven Artois. Ik ga nu mijn derde jaar in Als lid in Bni Vlaams Brabant. 

Over mijn lidmaatschap ben ik zeer tevreden. Deels is dat de verdienste van het kader dat Bni schept, het doordachte concept met de structuur en regels. Deels is er de gedrevenheid van Pierre Schmitt. Er is daarnaast de cohesie en inzet van uw collega Bni leden. Tot slot, en dat is volgens mij het cruciale punt: uw eigen engagement. Bni zijt ge niet, dat doet ge. Ge hebt er maar baat bij als ge uzelf smijt. 1 op 1's doen, telefoongesprekken, uw 60 Sec voorbereiden, mekaar zien buiten de meeting, boeken lezen over bni, praten met Bni'ers die al langer lid zijn... 

Welke voordelen heb ik bij Bni ?

Bni doen verruimde mijn mindset. Mijn vriendenkring is vergroot. Ik heb geschikte, betrouwbare Leveranciers onder de arm genomen. Ik heb er zeer veel klanten uit gehaald. Mijn netwerk is kwalitatief gegroeid ttz veel mensen zijn van hun woord. 

Geven loont. Vooral uzelf geven.

Stijn van der Meulen, BCM - Mobistar Business Partner, www.contacteerstijn.be


Peter Duyck, BNI Ghent Shake, lid sinds lancering op 25/04/2014

Het is mij een genoegen een korte getuigenis te schrijven over mijn ervaring bij BNI Ghent Shake. Op deze manier kan ik een beetje teruggeven voor wat ik reeds gekregen heb.

Ik ben 2 jaar geleden gestart als zelfstandig personal trainer.  Tijdens één van mijn sportsessies overtuigde Frederik DB mij om eens als bezoeker te komen bij BNI Ghent Shake vrijdagmorgen van 6.45 tot 8.30.  Ik schrok een beetje van het vroege uur maar ik wou het een poging geven.

Tijdens die vergadering merkte ik al snel dat de sfeer super was en ik geloofde in het concept. Dit is ondertussen 8 maanden geleden. Toen ik startte gaf ik gemiddeld 10 tot 15 uur training per week. Het heeft niet lang geduurd alvorens de eerste aanbevelingen binnenkwamen. Nu geef ik gemiddeld tussen de 30 tot 35 uur training per week. Enkele weken terug ben ik gestart met het opleiden van een medewerker.

BNI heeft een veel grotere boost aan mijn business gegeven dan dat ik zelf had durven dromen. Het is met verve de beste investering die ik dit jaar gedaan heb.

 

Peter Duyck, Trace Personal Training, Personal Physical Trainer, www.tracegent.be

Wim Boven, BNI Beveren Waeslandhaven, lid sinds lancering op 30/09/2014

Bij een introductiemeeting van BNI Beveren Waeslandhaven, dus voor de opstart van de chapter, werden er reeds wekelijks bezoekers uitgenodigd.  

Door kennis te maken met een éénmalige bezoeker heb ik de kans gekregen een offerte op te maken voor het leveren en plaatsen van buitenschrijnwerk in Roeselare, niet echt in onze nabije regio. 

Toch had ik een goede verstandhouding met deze bezoeker, waardoor ik een overeenkomst kon afsluiten van ca 50.000 euro. 

Geluk of toeval, één ding weet ik zeker: zonder BNI had ik nooit de kans gehad de offerte te maken en ze uiteindelijk om te zetten in een overeenkomst. 

Mijn oprechte dank dan ook voor diegene die deze bezoeker uitnodigde : echt een ‘hete’ aanbeveling.

 

Wim Boven, Boven Yvo NV, Aluminium ramen & deuren, www.bovenyvo.be

Daniel Stepman, BNI Gent Artevelde, lid sinds 24/06/2014

Half juni 2014 heb ik BNI Gent Artevelde vervoegd, na een paar verkennende bezoeken in 2 verschillende chapters. Initieel had ik enig voorbehoud wegens het vroege uur, de verplichte wekelijkse aanwezigheid en het nogal “formeel-Amerikaans” karakter van de hele opzet en de bijeenkomsten zelf.

Na enkele maanden BNI ervaar ik deze aspecten nu eerder als pluspunten én noodzakelijk voor een efficiënte werking.

En ik kan het getuigen, BNI werkt: van de 10 interne of externe leads die ik tot op heden mocht ontvangen hebben er maar liefst 9 geleid tot een effectieve opdracht… Een prospect-bestel ratio van 90% is toch wel uniek, en dan nog wel in een consultancy omgeving.

 

Daniel Stepman, HR Checkup, Evaluatie HR processen, www.hrcheckup.be

BNI

Copyright BNI. All Rights Reserved. All company names, product names logos included here may be registered trademarks or service marks of their respective owners.